Botanische Tuin – Utrecht: Tuinieren op een postzegel

In het weekend van 23 en 24 maart 2024 staan wij op het themaweekend ‘Tuinieren op een postzegel’ van de Botanische Tuin in Utrecht met onze planten, zaden, kruiden en advies!

Een kleine tuin kan je met relatief weinig tijd en geld al leuk maken. Zo draag je bij aan vergroening en biodiversiteit van jouw eigen leefomgeving. De straat ziet er zoveel vriendelijker uit met een geveltuintje; zelfs een enkele klimplant kan het straatbeeld volledig veranderen. In het jaarlijkse Voorjaarsweekend Tuinplezier in Utrecht staan deze keer kleine tuinen centraal.

Botanische Tuinen - Utrecht - 2024-03-23 & 24

Inspiratie en kennis

Twee dagen lang kan je inspiratie en kennis halen in het afwisselende programma met lezingen en workshops over de ontwerpprincipes van een kleine tuin. Verken nu de mogelijkheden van een gevel-, balkon- of daktuin om dit jaar de inrichting ervan op een duurzame manier aan te pakken.

Plantenmarkt

Op de plantenmarkt bieden kwekers hun planten en zaden die geschikt zijn voor jouw kleine tuin aan. Daarnaast geven wij advies over plaatsing, groei en andere mogelijkheden.

Praktische informatie

Hier het volledige programma van de Botanische Tuin Utrecht

Wanneer? 23 en 24 maart 2024 van 10:00 – 16:30

Locatie: Botanische Tuinen Universiteit Utrecht (Google Maps)

Parkeren en route: Plan je bezoek

Winkelwagen